RenoveringVad är bäst – renovera eller köpa nytt?

Vi får ofta frågan om det är bättre att renovera eller att sätta in en ny trappa. Svaret är att det beror på omständigheterna. Först och främst beror det på den befintliga trappan, om den är i ett sådant skick att den går att renovera. Och naturligtvis på ditt motiv med att renovera. Om syftet är att fräscha upp och ge en ansiktslyftning så är de flesta trappor fullt möjliga att renovera. Om du när en förhoppning om att få en gammal knarrig trappa att sluta knarra så kan det vara knepigare.

Om du istället låter oss montera in en ny trappa så vinner du fördelen att du får en betydligt större valfrihet kring hur resultatet kommer att se ut. Du kan välja en trappa som är helt annorlunda i sin grundkonstruktion och därmed åstadkomma en betydligt större förändring.

Slutligen kan det vara värt att poängtera att en helt ny trappa inte nödvändigtvis behöver bli väldigt mycket dyrare än en renovering. Allt beror på dina önskemål - fråga oss gärna om detta!

Din gamla trappa blir som ny igen!

Rent mekaniskt kan en trappa hålla i många årtionden, kanske rent av i hundratals år. Men sanningen är att långt innan den är utsliten så börjar den bli nött och lite ”trött”. Kanske har den en matta som känns sliten, en nålfilt som tappat lystern, eller så är den av furu och bär spår av möbler och leksaker som släpats upp och ner.

Låter du oss renovera din trappa kan vi ge den dess steg en ny yta av exempelvis ek och fräscha upp vanger, spaljé och kanske byta räcke så att trappan känns som ny igen. Vi har renoverat hundratals trappor och vet vad som krävs för ett lyckat resultat.

Tänk på att efter renoveringen är det fortfarande samma trappa. Det betyder till exempel att knarr kan finnas kvar (ibland går detta att åtgärda i samband med renoveringen, ibland inte). En tät trappa förblir tät (utan öppningar mellan stegen). Däremot kan en öppen trappa göras tät i samband med renoveringen.

Gränsen mellan när det slutar vara klokt att renovera och du istället bör fundera på att byta trappa är flytande och beror på trappan och på dina egna önskemål. Hör gärna av dig så hjälper vi till med vår kunskap inför beslutet!

» Besök vårt showroom för bilder på diverse renoveringsjobb